Van conflict naar groei

De Kleve Aanpak

Kleve mediation heeft mediation naar een hoger plan gebracht. We ontwikkelen ons proces voortdurend door het scherp te toetsen aan de praktijk. Zo kunnen we altijd doen wat het beste werkt.

Geen therapeutische sessies, maar een reeks logische stappen die ervoor zorgen dat u een duurzame oplossing realiseert.

Voortgang en looptijd

 

Voortgang is belangrijk; voor alle betrokkenen en voor het succesvol kunnen doorlopen van de mediation. Daar letten we dus scherp op. Is er een blokkade, dan helpen we die op te ruimen.

De looptijd van een mediation is bij Kleve Mediation kort. Dat komt door een voortvarende en gestructureerde aanpak. Alhoewel elk probleem anders is blijkt de gemiddelde tijd tussen eerste verkenning en de vastgelegde oplossing 6-8 weken te zitten. De kosten van Kleve Mediation zijn altijd beperkt tot de werkelijk besteedde uren. Meestal is dit 10-12 uur voor het hele traject, zoals bij een mediation op gebied van arbeid.

Lees hieronder ons succesvolle stappenplan:

Stap 1: De intake

Wanneer u kiest voor mediation sturen wij u alle benodigde gegevens toe en plannen we intakegesprekken waarbij we met beide partijen de mediation voorbereiden. 

 Stap 2: Terugblik en belangen, wensen en behoeften

We kijken wat er goed is gegaan in de betrekking en naar wat niet. We kijken vervolgens naar wat belangrijk is voor u om afspraken over te maken.

Stap 3:  Afspraken maken

 

De geïnventariseerde belangen zijn uitgangspunt voor het maken van afspraken. We formuleren deze afspraken concreet en leggen ze vast in een concept overeenkomst. Deze checken partijen met hun juridisch adviseur.

Stap 4: Check!

Een check door uw eigen juridisch adviseur is onmisbaar alvorens voor we de geboekte resultaten in een definitieve vaststellingsovereenkomst vastleggen. Deze ondertekent u samen. Op naar de toekomst!

Kleve Mediation werkt met
de volgende partners

Veldink & Partners

Van Opstal en partners

Gemeente Weststellingwerf

Han Rottink

Sociaal Domein Online

Kenniscentrum WMO

Wat zit er in onze gereedschapskist?