Van conflict naar groei

De Kleve Aanpak

Kleve mediation werkt met processen die hun waarde in de praktijk ruim bewezen hebben. Geen therapeutische sessies, maar een logische reeks stappen die ervoor zorgen dat u vanuit uw belang een duurzame oplossing bouwt, samen met de ander.

Voortgang

De doorlooptijd van een conflictoplossing is bij Kleve Mediation kort. Dat komt door een voortvarende en gestructureerde aanpak. Alhoewel elk probleem anders is blijkt de gemiddelde tijd tussen eerste verkenning en de vastgelegde oplossing 6-8 weken te zitten. De kosten van Kleve Mediation zijn altijd beperkt tot de werkelijk besteedde uren. Meestal is dit 10-12 uur voor het hele traject, zoals bij een mediation op gebied van arbeid.

Stap 1: De intake

Wanneer u kiest voor mediation sturen wij u alle benodigde gegevens toe en plannen we intakegesprekken waarbij we met beide partijen de mediation voorbereiden. 

 Stap 2: Terugblik en belangen, wensen en behoeften

We kijken wat er goed is gegaan in de betrekking en naar wat niet. We kijken vervolgens naar wat belangrijk is voor u om afspraken over te maken.

Stap 3:  Afspraken maken

 

De geïnventariseerde belangen zijn uitgangspunt voor het maken van afspraken. We formuleren deze afspraken concreet en leggen ze vast in een concept overeenkomst. Deze checken partijen met hun juridisch adviseur.

Stap 4: Check!

Een check door uw eigen juridisch adviseur is onmisbaar alvorens voor we de geboekte resultaten in een definitieve vaststellingsovereenkomst vastleggen. Deze ondertekent u samen. Op naar de toekomst!

Kleve Mediation werkt met
de volgende partners

Veldink & Partners

Van Opstal en partners

Gemeente Weststellingwerf

Han Rottink

Sociaal Domein Online

Kenniscentrum WMO

VMO

Wat zit er in onze gereedschapskist?